Mr Big Aka Mr Right,,,

Na een hele middag lekker op de bank te hebben gehangen met Sex And The City op tv, realiseer ik me weer waarom ik het altijd een geweldige serie heb gevonden. De vraagstukken rondom seks, relaties en liefde zijn in mijn ogen geen onbekende gegevens. Maar wat kun je er verder mee? Is het alleen maar amusement of zit er ter degen een kern van waarheid in?

Als je dan uiteindelijk je eigen Mr Big hebt gevonden, waarom dan niet gelukkig zijn en rond moeten dwalen in allerlei vragen en doemdenkerijen?

Als vrouw fantaseer je altijd wel over een Mr Big. Hoe hij er uit moet zien, wat hij aan jou leuk moet vinden. Je voelt je alles behalve onzeker bij hem. Maar als Mr Big zich dan eindelijk aankondigt, verandert de vaste grond onder je voeten in drijfzand. Onzekerheid gaat hand in hand met de ontzettend grote angst Mr Big te verliezen. Trouw heb je met jezelf een pacht gesloten nooit meer te janken om een kerel maar onbewust en diep van binnen is het vuur voor Mr Big dan eindelijk aangegaan, ondenkbaar om ooit nog uit te waaien. Toch is die ó zo grote angst er om hem te verliezen. Hij is niet zomaar een vluggertje. Hij is iemand die je hart in enkele momenten, kan breken…

Na een tijd strijken de vlinders rustig op hun bloemen neer en wordt het tijd om eens serieuzer met elkaar te babbelen. Je wilt immers weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Hij vertelt over dingen in zijn verleden. Dingen die niet in de fantasie over Mr Big voorkwamen. Ms Jealousy komt even een kopje koffie meedrinken maar Ms Conscious weet je nog net in bedwang te houden geen domme dingen te zeggen of te doen. Je zet je liefste glimlach op en maakt dat je snel uit deze pijnlijke situatie komt, om alles nog eens goed te overdenken. Want je nuchtere verstand zegt dat je niet te snelle conclusies mag trekken. Je kijkt thuis in je spiegel en de restanten van onzekerheden uit je pubertijd lijken ineens geen restanten meer te zijn maar volledige waarheden. Je vraagt je af of hij wel zo tevreden is over je uiterlijk als hij je wilt laten denken. Of hij niet stiekem een andere vrouw er op nahoudt omdat je in bed niet zijn goddes of desire bent.

Ms Angst en Ms Jealousy lopen zij aan zij met je mee. Overal waar je komt zie je bloedmooie meiden opduiken en bij iedere meid ben je panisch op zoek naar een minpunt maar nooit zult je er een vinden. Het enige minpunt in deze wandelende maatschappij ben jij. Raar, want wat zou een Mr Big moeten met een minpunt zoals jij, als hij al deze schatten zo mee naar huis kan nemen?

Je nuchtere verstand stelt wijze vragen waar het antwoord toch zo simpel op is. Als je vriendin dezelfde vraag zou stellen, had je precies het juiste antwoord weten te geven. Toch gun je jezelf het juiste antwoord niet.

Is het dan wel fair dat Mr Big op ons pad komt als wij het onszelf toch niet gunnen?

Ik heb mijn Mr Big 4 jaar geleden ontmoet en ik loop nog altijd dagelijks tegen een muur van onzekerheden, jaloezie en wraak aan.

De angst om hem te verliezen is ontzettend groot en brengt mij regelmatig in een groot tranendal. Doch, diezelfde angst maakt mij irreëel en laat mij uitspraken en dingen doen waar ik later spijt van krijg. Juist deze dingen zorgen er voor dat de kans dat hij weg zou gaan, groter wordt. Wat maakt mij dan tot iets dat ik niet wil zijn? Is het de continue bevestiging op de vraag of ik wel goed genoeg ben? Het lijkt me dat ik pas bevestiging heb op het moment dat hij vertrekt maar dan is het puur de bevestiging op mijn eigen onzekerheden. Ik ben door diepe dalen gegaan om mijn bevestiging te krijgen. Maar toch kreeg ik elke keer kreeg het antwoord op mijn vraag: Onvoorwaardelijke liefde… “Naar de hel en terug voor jou!”…

Fool if you think it’s over
It’s just begun

Chris Rea – Fool

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *