Nature Beauty,,,

Langzaam open ik mijn ogen. De bomen die door mijn raam naar binnen kijken, lijken mij een goede morgen toe te wuiven. Ik loop richting de douche en draai de kraan open. Langzaam begint het water te stromen en ik laat het gekletter tot mij doordringen. Ik ontdoe mij van het stukje textiel aan mijn lichaam en stap onder die heerlijke warme stroom.
Even sluit ik mijn ogen en het lijkt wel of ik de waterstroom met twee handen vast wil pakken om die warmte over mijn lichaam niet meer te laten gaan.

Het zonlicht komt vanachter een donkere wolk tevoorschijn en het lijkt even of ik in de spotlight gezet wordt. Alle kleine waterdruppeltjes die afkaatsen van mijn lichaam, worden omgetoverd in honderden kleine diamanten. Allemaal zoekend naar een weg om uit de zonnestraal te springen en weer gewoon te veranderen in een waterdruppel die de wereld op zijn kop naar voren brengt.

Er verschijnt een silhouet op de gladde tegels en tot mijn verbazing zie ik daar heel langzaam twee kleine bobbels verschijnen. De wind die door de openstaande deur naar binnen gevlogen komt is ook al opgemerkt.

Ik pak mijn douche gel en laat het langzaam in mijn handpalm stromen. Een gel van fijngemalen parels, vormt een klein meertje in mijn hand. Langzaam laat ik het meertje over mijn huid glijden als een kabbelend beekje dat geboren wordt op de top van een berg.
Ik strijk de fijngemalen parels uit over mijn bevochtigde lichaam en hele kleine luchtbelletjes blijven plakken aan mijn huid. Ik draai me naar het spotlight toe en zie honderden kleine regenboogjes. Ieder met hun eigen potje met goud waarschijnlijk.

Ik draai de toevoer van mijn eigengemaakte moesson dicht en veeg met een paar strijken, het meeste vocht van mijn lichaam. Er steekt plotseling een stevige warme wind op en in mijn reflectie zie ik mijn haren mee dansen op het ritme van de wind. Een paar muurbloempjes op het feest, willen niet meedoen met de dans en schuifelen langzaam naar beneden over mijn gebruinde lijf.

Ik trek mijn schapenzachte ochtendjas aan en bedenk me hoe zalig en mooi alledaagse dingen kunnen zijn en dat ik het morgen weer over mag doen!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *