Define Love,,,

De definitie van liefde.

lief·de (devmeervoud: liefdesliefden)

warme genegenheidtussen die twee was het liefde op het eerste gezicht bij de eerste ontmoeting(de) liefde bedrijven seks hebben

oprechte en warme belangstellinghet prijs stellen opliefde voor de kunst

voorwerp van liefdezijn eerste liefde

Als je een onwetende zou moeten uitleggen wat liefde was, zou deze uitleg volstaan?

Gaat liefde niet veel verder dan warme genegenheid of belangstelling?

In ogenschouw nemende is liefde voor mij veel meer omvattend. Wanneer het gaat over de liefde die je voor een persoon kunt voelen. Het is de aanraking van zijn hand. Het strelen van zijn lijf. Die blik in zijn ogen die je week maakt vanbinnen. 

Zijn geruststellende stem wanneer je innerlijke onrust ervaart. Het onmogelijke mogelijk maken voor hem. 

 

Door mijn kleurrijke persoonlijkheid, ben ik ‘gezegend’ met een vleugje autisme. Hetgeen voor mij betekent dat alles volgens vaste patronen moet. Alles dat afwijkt betekent onrust, betekent paniek. Bij ieder nieuw intensief contact dat ik leg, volgt mijn standaard interview waarin ik voor mijzelf de weg veilig kant uittekenen zonder al te veel onverwachte obstakels. Standaard vragen waarvan ik de antwoorden goed opsla waarop ‘het handelen naar’ een stuk gemakkelijker gaat. 

Echter is mijn huidige partner een levensgenieter. Een standaard interview was niet afdoende. Er blijven iedere dag nieuwe dingen bijkomen. De man zit vol verrassingen en laat zichzelf nog liever verrassen. 

“Wat wil je eten vanavond?”

“Verras me maar!”

Eender wie had me op deze manier tot een zenuwinzinking gedreven. Toch blijf ik de kracht en het doorzettingsvermogen vinden om voor deze zekere meneer over probleemgebieden heen te springen. 

Het doet me denken aan “As good as it gets” met Jack Nicholson en Helen Hunt. Een geweldig verhaal over een schrijver die lijdt aan obsessieve-compulsieve stoornissen en uiteindelijk stukje bij beetje ze weet te overwinnen uit liefde. 

Is het de liefde die blind maakt? Die ervoor zorgt dat we tijdelijk onoverwinnelijk zijn? Is het de liefde die ons eigenlijk geneest van al onze tekortkomingen? Is het de liefde die ons in de val lokt?

Wat is liefde?

 

Wat het ook zij en hoe het ook zij, of het nu een gegeven is van een hogere macht of enkel een gevoel ontstaan door gemaakte connecties in de hersenen, it just feels great!

 

“You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”
― Dr. Seuss

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *