Alaaf,,,

Heerlijk, rust aan mijn kop! Lekker met mijn glas wijn en laptoppie ben ik in mijn luie stoel geploft en geniet van de heerlijk chansons die ik via mijn headset mag verwelkomen.

Ik kan me zo nu niet voorstellen dat ik maandag weer tussen al het drukke volk sta te “genieten” van een pilsje in plaats van mijn heerlijk zoet wit wijntje.

Het idee alleen al dat ik daar helemaal nuchter naartoe ga maar vol van adrenaline die ik op heb mogen bouwen voor de spiegel tijdens het bepalen welk kostuum mijn lichaam dit jaar mag gaan versieren, om vervolgens tegen een uur of 3 ’s nachts kruipend en rollend over de grond, mijn weg naar bed mag zoeken. Ja dat idee doet me eigenlijk best wel goed 🙂

De richtlijnen voor een goed carnaval zijn ook heel simpel:

Je zorgt dat je voor drie dagen een ander kostuum hebt en dat kan variëren van ochtendjas tot een Venetiaans kostuum. Zolang je maar niet in je normale kledij verschijnt, is alles prima.

Je legt iets of wat geld aan de kant want ja voor niets gaat de zon op dus ook tijdens de carnavals dagen.

Wanneer je rookt, zorg er dan voor dat je vaste sigaretten bij de hand hebt want op de een of andere manier lukt shaggies draaien onder invloed niet.

Afgezien van het feit dat we onderaan ons Nederlandje hangen en de rest van Nederland ons niet voor vol aan ziet, zijn we hoe dan ook Nederlanders en dat staat gelijk aan gierig. Hier een paar tips om goedkoop de carnaval door te komen:

Zorg ervoor dat je niet te vroeg in de kroegen verschijnt want dan is iedereen nog nuchter en ze zullen je herkennen! Gevolg: Geen pils!

Je kent het wel, allemaal oude “bekenden” die je tegenkomt die die dag toch wel aardig zullen zijn omdat ze te diep in het glaasje hebben gekeken. Niet te vergeten dat je flink moet profiteren van zulke momenten want dit zijn de momenten dat je even je portemonnaie in je tas mag laten want je dorst zal gelest worden door de persoon die je over 3 dagen toch geen hallo meer geeft! Dus hop, meelopen naar de bar en even een handje helpen met het metertje dat uitgedeeld zal worden. Je wilt namelijk niet het idee geven dat je profiteert 😉

Vervolgens pak je alles en iedereen vast die je tegenkomt, je doet gewoon of je iedereen kent en hier hou je vervolgens ook weer een aantal pilsjes aan over.

Je hoeft ook absoluut niet bang te zijn dat iemand dit bier uitdelen erg vindt want dit hebben ze al maanden eerder ingecalculeerd! Van voorgaande jaren leerde men dat er iets te veel en te snel geld doorheen ging naarmate het alcoholpercentage steeg in de bloedspiegel.

Dan heb je nog de vrijgezellen stumperds die ieder jaar weer hopen een nummer of wat aan de carnaval over te houden. Geen paniek dames! Zorg ervoor dat je close wordt maar niet té close natuurlijk en je kunt zelfs een cocktail afdwingen! Vervolgens zorg je voor je aan de carnaval begint, dat je het nummer van die ene aartsvijand bij de hand hebt en geeft een van de briefjes die je zorgvuldig geschreven hebt, aan je slachtoffer. Jij tevreden en hij is morgen toch weer vergeten hoe je er uit zag 😉

Verder moet je er gewoon voor zorgen dat je een persoon bij je hebt die je eventueel kan ondersteunen op het moment dat je eigen benen het af laten weten. Gek dat die dingen je al op zo’n vroege leeftijd in de steek kunnen laten….Of zou het door de alcohol komen?

Hoe het ook zij, ik wens iedereen een paar top dagen toe en vergeet geen foto’s te plaatsen 😉

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *