Valentines Day,,,

Valentijnsdag. De dag waarop je op een geheime manier je liefde toont aan degene die jij aanbidt. Of dat je naam uit een potje met ongehuwden getrokken wordt en je je vrouwelijkheid mag tonen aan degene die je naam getrokken heeft. Het zal Jan-Peter Balkenende maar wezen die je naam trekt…

Helaas heb ik niet op een geheime manier mijn liefde hoeven tonen of bracht de liefde van een stille aanbidder mij een geparfumeerde kaart, nee, dit jaar zou ik samen met mijn Prins, die ik nota bene zelf uitgekozen heb, Valentijnsdag doorbrengen op kasteel Bloemendal in Vaals.

Mijn rode koets, getrokken door 60 paarden, bracht ons door het regenachtige maar vooral heuvelachtige Limburgse landschap. Een klein uur later arriveerden we voor de ingang van ons verblijf. Via een rode loper werden we naar binnen begeleid. Vloeren met glanzend marmer en hoge ruimtes gevuld me kroonluchters van kristal. Worden als “Grandeur” “Grande” “ Important” beschrijven een klein beetje het gevoel ik mocht ervaren.

We vervolgden onze weg richting ons logement. Na het openen van de deur bevond ik mij met mijn Johnny Depp in Neverland.

Erg veel tijd om uit te rusten was er niet. Er zou immers door onze dienaren een overheerlijk 6-gangen diner bereid worden. Te voet vervolgden we onze weg richting het etablissement. We overhandigden onze jassen en werden naar onze tafel begeleid. Vanaf dat moment werden we door tongstrelers gevoederd.

Verleidende tongstreeltjes

*****

Een voetvrijertje van kalfsrosbief met een erotisch zalfje van tonijncreme

*****

Tango d’amour van zalmfilets dansend met gebakken scampi op een parket van spinazie

*****

Gepassioneerd mondblussertje van meloen-sorbetijs

*****

Een duet van kussend speenvarken met een macho van Limburgs rund onder een sterrenhemel van kriebellende kruiden

*****

Liefdesnestje gevuld met pralinéijs omringd door warme liefde met kersen

Kortom: Héér-lijk!

Terug aangekomen in onze kasteelkamer werd ik na enige tijd de badkamer ingeroepen. Het bad was omringd door een vuur van kaarsen en op het marmer waren kaarsen gezet in de vorm van een hart. De glazen werden gevuld met bubbels en prinses Daisy was helemaal in haar nopjes.

Enige tijd later besloten we om de nacht door te gaan brengen als een verrimpelde bejaard koningspaar. In bed vleide ik me tegen mijn koning aan die mij, om zijn liefde te tonen, nogmaals een ring om mijn vinger schoof! Mijn valentijnsdag had geen beter afsluiting kunnen hebben.

Na een prinsheerlijke nacht opende ik mijn ogen en vanuit mijn bed zag ik de zonnestralen het gras kussen in de ochtend. Ik draaide mij om en daar werd ik door mijn prins gekust.

Wederom was het bad gevuld en kon ik in alle rust wakker worden. We zouden ons klaarmaken voor het vertrek.

Een wandeling door de kasteeltuin bracht ons weer bij mijn rode koets die zijn weg vervolgde door het heuvelachtige landschap richting het land van Valkenburg. Hier brachten we een bezoekje aan de ruïne van oudcollega Gosewijn the third.

We probeerden er nog munt uit ons bezoekje te slaan, echter werd dat iets te letterlijk genomen.

Na een cappuccino en een broodje was het tijd om weer terug te komen uit de psychose en thuis het normale leven te hervatten. Toch heb ik stiekem mijn kroontje op het nachtkastje liggen voor het geval ik nog even terug wil duiken in mijn herinnering.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *