Opposite Ways Of Thinking And Acting,,,

De dag begon vandaag weer lekker vroeg na veel te weinig slaap. Gezelligheid kent geen tijd en diepgaande gesprekken met mensen met een luisterend oor, willen ook niet echt bijdrage aan een extra blik op de klok.

Toen ik vanmorgen opstond dacht ik nog even terug aan het verloop van een gesprek dat ik op de achtergrond voerde via een chatvenster op mijn telefoon. Aan hoe er verhalen verzonnen werden. Aan hoe mijn loyaliteit weer getest werd. Aan hoe mij weer de twijfel werd aangepraat. En aan hoe erg klaar ik daar mee was.

 

Lange tijd heb ik aan mijzelf getwijfeld. Of ik wel goed genoeg was. Intussen ben ik erover uit dat ik zeker niet hoef te twijfelen. Ik ben loyaal en misschien wel te goed voor mensen waar ik om geef en een toekomst mee op wil bouwen.

 

Ik herhaal de zinnen in mijn hoofd die vannacht aan me voorbij kwamen. En het enige dat ik kan doen is er hartelijk om lachen en medelijden voelen voor de persoon die het nodig vond om het van zich af te schrijven. Het doel is me nog steeds niet duidelijk. Claimen? Onzeker maken? Of wellicht een moment van psychose en totale verwardheid waardoor er wartaal werd uitgesproken.

 

Hoe het ook zij. Ik heb genoeg negatieve ervaringen in mijn leven gehad en dit hoefde er niet nog een van te worden.

Als het al zo moet zijn dat ik zit te dineren met mannen en wat ik ook zeg, dat is en blijft de waarheid, terwijl ik weet dat ik met een van mijn vriendinnen gezellig met haar en haar ouders aan het water op een bankje zat. Dan ben ik bang dat ik uiteindelijk zelf psychotisch ga worden en ga twijfelen aan datgene dat er werkelijk gebeurd.

 

De vinger wordt nu gewezen naar mijn omgeving. Zij zouden op mij hebben ingepraat waardoor ik een bepaalde keuze heb gemaakt. Feit wilt zijn dat ik mij totaal niet heb laten beïnvloeden maar enkel mijn keuze heb gemaakt door het gedrag dat mij werd voorgeschoteld. 
Mijn omgeving heeft altijd en alleen een luisterend oor geboden.

 

Ik zou bijna willen vragen of ik mensen echt het idee geef dat ik als persoon slecht ben. En hoe iemands voeten masseren of drinken bijvullen slechte eigenschappen kunnen zijn. Leef ik in een wereld die eigenlijk omgekeerd te werk gaat? Waarbij je slecht moet zijn voor je omgeving om goed te doen.

 

 

“I feel something so wrong
Doing the right thing” One Republic – Counting Stars

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *